Haarwensen reikt 1.500ste haarwerk uit

24/09/2019
9

Haarwensen biedt kinderen tot en met 18 jaar, die door een medische behandeling of (haar)ziekte kaal zijn, een gratis pruik of haarwerk. Een haarwerk kost gemiddeld 1.500 euro, een bedrag dat doorgaans niet door ziektekostenverzekeraars wordt vergoed. Jaarlijks doneert Haarwensen ongeveer 200 handgemaakte haarwerken aan kinderen. Dat haar is afkomstig van mensen die hun afgeknipte haar willen doneren. Er wordt nauw samengewerkt met salons door het gehele land en sinds 2018 heeft Haarwensen een eigen salon in het Prinses Máxima Centrum in Utrecht, gesponsord door Roparun.

Kippenvelmoment

Als 12-jarig meisje ontving Laura Op den Camp in 2013 haar eerste haarwerk. Zij lijdt aan alopecia areata, waardoor ze behalve haar hoofdhaar, ook haar wimpers en wenkbrauwen mist. In de loop der jaren heeft Laura, die ook een beperking heeft, vijf haarwerken ontvangen. Voor Laura’s moeder Angelique Op den Camp is het aanmeten van een nieuw haarwerk steeds een kippenvelmoment. “Door haar beperking lijkt Laura jonger dan ze daadwerkelijk is. Met haar haarwerk op, ziet ze er weer ‘normaal’ uit. Dat is voor ieder kind natuurlijk heel fijn en voor Laura in het bijzonder. We waren telkens weer erg onder de indruk van de reacties van mensen om ons heen, enorm hartverwarmend.”

Trots op haarwerk

Laura is erg verguld met haar nieuwe haarwerk en trots dat ze het 1.500ste haarwerk draagt. Ook deze is aangemeten bij haar vaste kapper Coos Demontis van Huizenaar Haarwerkinstituut in Venlo. “In het begin was Laura heel verlegen, maar het vertrouwen groeide snel elke keer keek ze naar het volgend bezoek uit. Het is altijd leuk als ze komt en we maken er dan ook altijd een klein feestje van. Ze mag ook altijd meekijken als haar haar behandeld wordt, leuk om haar erbij te betrekken. Wij hopen dat we nog heel lang een mooie band met elkaar mogen hebben,” vertelt hij.

Lees ook:  Gezonder door betere communicatie

Blij met mijlpaal

Yvonne de Boer, oprichter en voorzitter van Haarwensen: “We zijn blij met deze mijlpaal, maar er zijn nog steeds veel kinderen die kaal door het leven moeten gaan. Een mooie haardos geeft zelfvertrouwen; daar heeft ieder kind recht op. Wij gaan door om dat doel te verwezenlijken, samen met al onze vrijwilligers, partners, donateurs en sponsors.”

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

De beste beautytips voor je dagelijks leven

4x tips om er binnen een handomdraai verzorgd uit te zien

Wat te doen tegen zonneallergie?

Een gezonde tong is een gezonde mond

© Beautyweb - 2022
Made with
Web Wings