Aften? Slechte adem? Zo kom je er snel vanaf!

25/06/2019
45

Aften

Als je weleens een aft in je mond hebt gehad, weet je dat dit geen feest is. Het is een pijnlijk zweertje of blaartje in je mond, is grijswit van kleur met een rode ontstoken rand, met een doorsnede van zo’n drie tot vier millimeter. Eten en drinken kan hierdoor ontzettend gevoelig zijn. En eigenlijk is dit zacht uitgedrukt. Hoe ontstaat een aft? Het heeft meerdere oorzaken. Het kan ontstaan door beschadiging van het slijmvlies van de mond, emotionele stress, hormonale factoren, voeding, enz.
Een aft verdwijnt meestal binnen enkele dagen, maar kan ook twee weken aanhouden. En geloof me, dat wil je niet.
Wat kun je doen om het sneller te laten genezen? Er zijn veel tips online te vinden van gember tot tea tree olie, maar er zijn ook geweldige middeltjes te koop, zoals blue m oral gel. Aften genezen namelijk sneller indien ze blootgesteld worden aan zuurstof en deze oral gel bevat actieve zuurstof en heeft dus een positief effect op het versnellen van het genezingsproces. Een extra tip. Vermijd het gebruik van mondwater met alcohol. Alcohol kan namelijk het mondslijmvlies beschadigen en verhoogt de kans op terugkerende mondblaasjes.

 

Slechte adem

Wil je een kauwgompje? Aardig aanbod natuurlijk, maar het kan ook een kleine hint zijn dat je even iets aan je slechte adem moet doen. 1 op de 7 mensen heeft last van een slechte adem, maar toch ligt er nogal een taboe op dit onderwerp. Je zegt niet snel dat iemand uit z’n mond stinkt. Ongeveer 15 procent heeft hier zelfs chronisch last van. Een slechte adem kan verschillende oorzaken hebben. Bacteriën op het achterste gedeelte van de tong, het tandvlees en ontsteking rondom tanden en implantaten zijn echter meestal de hoofdoorzaak. Bacteriën produceren namelijk zwavel en dit veroorzaakt een onaangename geur. Heel af en toe speelt een andere oorzaak een rol. Denk hierbij bijvoorbeeld aan alcohol, gekruid voedsel en het naar boven komen van gassen door een onvoldoende afsluiting van de maag.
Tips tegen een slechte adem: De behandeling van een slechte adem is afhankelijk van de oorzaak hiervan. Ontstekingen bij tanden en kiezen kunnen door een tandarts of mondhygiënist opgespoord en behandeld worden.
Drink ’s ochtends direct na het opstaan een glas water. Dit legt een soort ‘waterslot’ op de maag.
Stop met roken
Verwijzing naar specialist. Wanneer de oorzaak niet in je mondholte te vinden is, kan de huisarts je doorverwijzen naar een KNO-arts of een MDL-arts. Ook zijn er tandartsen en ziekenhuizen die een speciaal spreekuur voor mensen met slechte adem hebben.
Gebruik (suikervrije) snoepjes, een frisse mondspray of kauwgom met xylitol voor een frisse adem. Dit kan tijdelijk helpen de klachten te verminderen. Start je dag met een goed ritueel: poetsen, schrapen en spoelen. Het helpt, maar gedurende de dag nemen de bacteriën weer toe en komt de onaangename smaak en geur weer terug. blue m mondspray is speciaal ontwikkeld voor mensen met een slechte adem. Met de mondspray krijg je meteen een fris gevoel in je mond. De unieke formule bevat actieve zuurstof uit o.a. honing en is vrij van parabenen, kleurstoffen en schuimmiddelen. Je kunt blue m mondspray de hele dag door gebruiken en geeft je een heerlijk fris gevoel!

Lees ook:  Grip op koolhydraten

Gevoelige tanden

Even een ijsje eten kan soms vervelend uitpakken als je gevoelige tanden hebt. Gevoelige tanden reageren op koude, hete, zure of zoete etenswaren en dranken met een korte scherpe pijnscheut die voor het gevoel tot diep in de wortels van de tanden en kiezen kan doorlopen. Dit kan zeer pijnlijk zijn. Er zijn verschillende redenen waarom een tand of kies gevoelig wordt. Eén hiervan is het bloot komen te liggen van het tandbeen. Normaal gesproken wordt tandbeen bedekt door glazuur of door het tandvlees, maar als je ouder wordt, komt dit vaak rond de tandhals bloot te liggen. Doordat de glazuurlaag van tanden en kiezen verdwijnt, komt dentine bloot te liggen. Tanden of kiezen raken hierdoor gevoelig. Iedereen kan vroeg of laat gevoelige tanden krijgen. Indien de gevoelige tanden veel pijn veroorzaken of als de gevoelige tanden een probleem in het dagelijks functioneren vormen, is het aan te raden een bezoek te brengen aan de tandarts of mondhygiënist. Deze kan je van goed advies voorzien en indien nodig behandelen. Een goede mondhygiëne is natuurlijk belangrijk om problemen in de mond te voorkomen of op te lossen. Poets minimaal twee keer per dag je tanden en spoel ook twee keer per dag ruim 60 seconden met mondwater.


Wil je ook wat producten proberen van blue m? Dat kan! We mogen een set weggeven met onder andere een tandpasta, mondwater en oral gel.
blue m producten zijn de perfecte oplossing voor het in balans houden van de mondflora. Het geheim is de geleidelijke afgifte van zuurstof in de mond. Zuurstof speelt een sleutelrol in bijna alle stappen in het proces van wondgenezing.

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

4x tips om er binnen een handomdraai verzorgd uit te zien

Wat te doen tegen zonneallergie?

Een gezonde tong is een gezonde mond

Meer tevreden zijn met je eigen lichaam

© Beautyweb - 2022
Made with
Web Wings